עוגת תפוזים



המצרכים:
4 ביצים (להפריד חלבונים)
3/4 כוס מיץ תפוזים
קליפה מגורדת מתפוז בגודל בינוני
1/2 כוס שמן
1 אבקת סוכר
2 כוסות קמח תופח
1 וחצי כוסות סוכר


אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים. מקציפים את החלבונים לקצף חזק, מוסיפים לבצק לאט ובזהירות.
לאפות בחום בינוני כ- 45 דקות בתבנית עגולה או מרובעת.
קרם לציפוי: (אם לא רוצים קרם, אפשר לפזר על העוגה אבקת סוכר)
2 חלמונים
4 כפות סוכר
2 כפיות קמח
1 תפוז (קליפה ומיץ)
שמנת מתוקה עם כף סוכר

אופן הכנת הקרם:
מבשלים 2 חלמונים, סוכר, מיץ התפוז והקליפה המגורדת, קמח. מערבבים היטב. לאחר הרתיחה מקררים. מקציפים שמנת מתוקה עם כף סוכר. מוסיפים את הקרם המבושל לקצפת.
מורחים על העוגה שהתקררה בינתיים

בתאבון!



מתכונים תפריט ראשי